Wat moet er een week vóór het planten van winterknoflook worden gedaan: de koppen worden vuistgroot en zonder ziektes

Чеснок

Om grote en gezonde winterknoflook van je perceel te verzamelen, zul je hard moeten werken.

Wat moet er precies gebeuren? U hoeft het bed slechts 1-2 weken voor te bereiden voordat u van plan bent knoflook voor de winter te planten.

Om het optreden van rot te voorkomen, is het dus in de herfst noodzakelijk om de grond te morsen met een samenstelling die pathogene bacteriën en schimmels zal vernietigen.

Deze remedie is een 3% Bordeaux-mengsel, bekend bij alle zomerbewoners. Een gieter van tien liter is voldoende voor 2 vierkante meter.

Wacht na de procedure ongeveer 3-5 dagen – deze keer is voldoende om de oplossing diep in de grond te laten doordringen.

Wanneer de hierboven aangegeven deadline is verstreken, breng dan kunstmest aan op het tuinbed.

Voor elke vierkante meter land heb je 2 emmers humus of compost nodig, een halve emmer zand, 5 eetlepels mosterdcake, 5 tot 16 eetlepels dolomietmeel (de exacte hoeveelheid hangt af van de zuurgraad van de grond), 3 eetlepels kaliummagnesium en 3 eetlepels superfosfaat.

Graaf het gebied samen met kunstmest op en je kunt beginnen met het planten van knoflook die is voorbehandeld tegen ziekten.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips