Is het mogelijk om dennennaalden als mulch te gebruiken: niet alle zomerbewoners weten het juiste antwoord

дача

Je hebt waarschijnlijk gemerkt dat sommige zomerbewoners vaak niet alleen naar het bos gaan voor bessen en paddenstoelen, maar ook voor dennenafval.

Het blijkt dat naalden veel interessante toepassingen hebben.

Een van de meest populaire is het creëren van een mulchlaag op basis van naalden, merkt een expert uit de online publicatie BelNovosti op, een landschapsontwerper en agronoom-wetenschapper.

Is het mogelijk om hiervoor dennennaalden te gebruiken?

Sommige mensen zijn bang om naalden te gebruiken omdat ze denken dat dit kan leiden tot aanzienlijke schommelingen in de zuurgraad.

Over het algemeen is dit waar. Naalden die in contact komen met de grond kunnen leiden tot een verhoogde zuurgraad. Daarom mag strooisel, zonder aanvullende manipulaties, alleen als mulchlaag worden gebruikt voor die gewassen die zich comfortabel voelen in een zure omgeving.

Maar ook andere gewassen kunnen met naalden worden gemulleerd. Het vereist alleen wat extra manipulatie.

We hebben het over het toevoegen van gewone as om de zuurgraad te normaliseren. Daarom kunnen naalden veilig voor alle gewassen worden gebruikt.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips