Hoe een perzik voor de winter te bedekken: informatie die nooit overbodig zal zijn

Персик

Dankzij fokkers die vorstbestendige perzikvariëteiten hebben ontwikkeld, kunnen deze bomen niet alleen in het zuiden worden gekweekt.

Dit neemt echter niet de noodzaak weg om de plant voor de winter af te dekken, herinnert een expert van de online publicatie BelNovosti zich, een agronoom en landschapsontwerper.

Wanneer moet u de procedure starten? De specialist raadt aan om de bekledingswerkzaamheden vóór de eerste nachtvorst, meestal vóór begin november, af te ronden.

Vergeet hiervoor niet om de plant te voeden met fosfaatmeststof en de perzik ook te behandelen met een fungicide.

Om dit te doen, moet je beginnen met het maken van een “hut” van planken boven de boom, zodat de lucht vrij in de structuur kan circuleren.

Om de hut van bovenaf te bedekken, kunt u agrofibre of katoenen stof gebruiken, maar geen plastic folie – het gebruik ervan is verboden.

Gebruik sparren takken om de wortels van de perzik te bedekken.

Nog een belangrijk punt: met de komst van de lente moet je een klein gaatje in de schuilplaats maken. Als u deze procedure vergeet, is er een groot risico op het ontwikkelen van schimmel binnenin.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips