Hoe je citroenmelisse op een vensterbank laat groeien: het is gemakkelijker dan je denkt

Мелисса

Niet alle planten zijn geschikt om thuis te kweken. Gelukkig geldt dit niet voor Melissa.

Een expert van de BelNovosti-netwerkpublicatie, een agronoom en landschapsontwerper, vertelde ons wat er moet gebeuren om geurig groen op uw vensterbank te laten groeien.

Om dit te doen, heb je allereerst plantmateriaal nodig – je kunt zaden of kant-en-klare struiken nemen.

Hoe zit het met het voeren? Voor pretentieloze citroenmelisse is 2-3 keer per jaar bemesten voldoende.

En de plant heeft geen speciale eisen aan watergift: het is voldoende om de grond in de pot elke 3-4 dagen te bevochtigen.

Het probleem met verlichting is niet langer een probleem: medicinale citroenmelisse verdwaalt niet in de schaduw en heeft geen lange daglichturen nodig.

De enige nuance die je kunt tegenkomen tijdens het kweken van citroenmelisse is dat deze moet worden bijgesneden. Als u om de een of andere reden niet voldoende aandacht aan deze procedure besteedt, wees er dan op voorbereid dat de plant de hele vensterbank in beslag neemt.

Dat is alles wat u moet weten voor degenen die thuis een geurige citroenmelisse-struik willen kweken om de bladeren aan thee toe te voegen en problemen zoals chronisch gebrek aan slaap en nervositeit te vergeten.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips