Waarom een ​​avocadozaadje niet ontkiemt: vind hier de reden

Авокадо

Het lijkt erop dat je alles doet zoals het hoort: je hebt een rijpe avocado gekozen, het zaad eruit gehaald, de boon gewassen en gedroogd en vervolgens met het puntige gedeelte naar boven in de grond gestoken.

Een expert van de online publicatie BelNovosti, een agronoom en landschapsontwerper, vertelde ons wat de reden zou kunnen zijn voor dergelijk ‘slecht gedrag’ van avocado’s.

Om te beginnen moet je ervoor zorgen dat er 30-60 dagen zijn verstreken sinds het “planten” – in de regel beginnen de zaden gedurende deze periode te ontkiemen.

Als de aangegeven periode al lang is verstreken, maar de spruiten nog niet zijn ontkiemd, heb je mogelijk een onrijpe avocado gebruikt voor het planten.

Als je zeker bent van de rijpheid van het gebruikte fruit, kijk dan eens goed naar het grondmengsel dat wordt gebruikt voor de teelt van avocado’s. Als het te droog was, konden zwakke spruiten eenvoudigweg niet door dergelijke grond heen breken, dus vergeet na het planten niet de noodzaak om de avocado water te geven.

Ten slotte kan de boom stoppen met groeien vanwege een gebrek aan sporenelementen en mineralen. Weet u niet welke meststof u moet kiezen om dit probleem op te lossen?

Besteed aandacht aan de formuleringen bedoeld voor citrusvruchten – ze bevatten alles wat nodig is voor een exotische plant.

Als we je er echter aan herinneren dat het bijna onmogelijk is om fruit te krijgen van een avocado die uit het zaad is gegroeid, zul je dan misschien niet zo verdrietig zijn dat het idee een mislukking bleek te zijn?

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips