Welke problemen staan ​​eigenaren van vetplanten te wachten: gewaarschuwd is met twee armen

Суккуленты

Vetplanten zijn de beste keuze voor mensen die graag een stukje wild in huis willen halen, maar helemaal niet willen sleutelen aan kamerplanten.

Maar zelfs zulke ‘groene huisdieren’ kunnen hun eigenaar zorgen baren, dus stelde een expert van de online publicatie BelNovosti, een agronoom en een landschapsontwerper, voor om uit te zoeken met welke zorgproblemen degenen die vetplanten kweken te maken kunnen krijgen.

Ten eerste kunnen er problemen optreden als gevolg van ongedierte. Vetplanten kunnen worden aangevallen door spintmijten, schildluizen, wittevlieg en bladluizen, en in de vroege stadia door wolluizen.

Ten tweede kunnen vetplanten, net als alle andere planten, ziek worden. Laten we dieper op dit punt ingaan.

Eén van de ziektes waar je theoretisch mee te maken kunt krijgen is verticillium. Sporen van deze bodemschimmel kunnen planten “van binnenuit” infecteren, waardoor het wortelstelsel afsterft en vervolgens het bovengrondse deel van de bloem.

Bovendien zijn vetplanten vatbaar voor rot, die in twee soorten voorkomt: rozet of wortel. Factoren zoals lage temperaturen en overmatig water geven leiden tot de ontwikkeling ervan.

Een andere plaag waar u op moet letten is fusarium of droogrot, dat de wortels, bladeren en stengel aantast. Als het je lukt om de ziekte helemaal aan het begin van zijn ontwikkeling te ‘detecteren’, zullen fungiciden helpen.

En ten derde: als je merkt dat de stengel van je vetplant langwerpig is geworden, betekent dit dat hij een acuut gebrek aan licht ervaart. Snoeien en de bloem een ​​maand rust geven – misschien kun je op deze manier het probleem oplossen.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips