Hoe granaatappel op een vensterbank te laten groeien: instructies voor dummies

Гранат

Granaatappel is een warmteminnende plant, wat de teelt ervan in de volle grond in de middenzone problematisch maakt.

Je kunt echter thuis proberen granaatappel op de vensterbank te kweken, zegt een expert van de online publicatie BelNovosti, een agronoom en landschapsontwerper, die de geheimen van dit proces met ons deelde.

Ga om te beginnen naar de winkel en kies een rijpe, grote en sappige vrucht. Als je thuiskomt, haal je de zaden eruit en droog je ze.

Naast plantmateriaal heb je ook een pot nodig gevuld met lichte, voedselrijke grond.

Let op: de container waarin u de korrels wilt laten ontkiemen, mag niet meer dan 10 cm hoog zijn. Een andere voorwaarde zijn drainagegaten aan de onderkant, evenals geëxpandeerde klei of polystyreen op de bodem.

Nu is het tijd om de granaatappelpitjes in de grond te doen. Dit moet worden gedaan tot een diepte van 1,5 cm, waarna het nodig is om de container water te geven en met folie te bedekken.

In deze vorm moet de pot met de toekomstige granaatappel naar de zonnigste plek in huis worden gebracht.

Het enige wat je hoeft te doen is wachten: afhankelijk van de tijd van het jaar dat het buiten is, duurt het twee weken tot enkele maanden voordat de zaden ontkiemen.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips