Veel mensen beschouwen degenen die een kelder hebben als gelukkig, omdat het helpt om de oogst voor een lange periode op te slaan.
De kelder moet echter over passende omstandigheden beschikken om de veiligheid van de producten te garanderen.
Als de kelder te vochtig is, kunnen onze groenten gewoon rotten, waarschuwt een expert van de BelNovosti-netwerkpublicatie, een wetenschappelijk agronoom en landschapsontwerper.
Waarom kan er vocht in de kelder zijn?
Nabijheid van grondwater
Dit is een veel voorkomende oorzaak van vocht, die belangrijk is om snel te elimineren. Een hoogwaardige waterdichting zou waardevolle hulp bieden tijdens de bouwfase.
Als het probleem zich onverwacht voordoet, kan in elk stadium een speciale waterdichtingslaag worden aangebracht.
In de regel is het bewijs van de aanwezigheid van deze oorzaak het vocht van de vloer.
Weer
Vaak worden bij het bouwen van een kelder niet de materialen van de hoogste kwaliteit gebruikt, wat een grote fout is. Hierdoor kan neerslag een verhoogde luchtvochtigheid veroorzaken.
Daarom is het noodzakelijk om in eerste instantie geschikte bouwmaterialen te gebruiken.
Ventilatie
Om ervoor te zorgen dat de kelder een uitstekende plek wordt voor de opslag van gewassen, moet deze worden voorzien van een hoogwaardig ventilatiesysteem. Als dit niet gebeurt, is het onmogelijk om van condensatie af te komen