Waarom bomen sterven: 3 fouten van onervaren tuiniers genoemd

деревья

In veel gebieden kun je verschillende bomen vinden: sommige vervullen een esthetische functie, terwijl andere worden geplant met het oog op de oogst.

We willen in ieder geval niet dat de planten zich slecht gaan voelen en afsterven.

In een aantal gevallen kunnen wij echter zelf verantwoordelijk zijn voor een dergelijke ongunstige uitkomst, zegt de wetenschapper, agronoom en landschapsontwerper, expert bij de online publicatie BelNovosti.

Wat zijn de 3 meest voorkomende fouten waar je op moet letten?

Onnauwkeurig losmaken

Iedereen kent de aanbeveling dat bomen moeten worden voorzien van hoogwaardige beluchting. De meest toegankelijke methode is om de grond boven de wortels los te maken.

Het is echter belangrijk om te begrijpen dat elke ongemakkelijke beweging het wortelstelsel kan beschadigen. Als gevolg hiervan kan de plant afsterven.

Daarom is het de moeite waard om tijdens het voltooien van de taak een diepte van 10-15 centimeter aan te houden.

Onjuist mulchen

Iedereen weet dat een correct uitgevoerde procedure uiterst gunstig is voor de plant. Het is echter belangrijk om te onthouden dat de mulch niet in contact mag komen met de stam.

Als dit gebeurt, kan de plant binnen enkele maanden afsterven. Daarom is het de moeite waard om bij het leggen van een laag een streepje in de kofferbak te maken.

Jacht riem

Dit is een zeer nuttige aanwinst voor elke tuinman, maar er is één belangrijke voorwaarde voor correct gebruik: de jachtriem moet periodiek worden verwijderd en mag niet permanent worden achtergelaten.

Als u dit niet doet, kunt u de boom eenvoudig kwijtraken.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips