Wat te doen met frambozen in november: nog maar weinig tijd

Малина

Zoals ze zeggen: als je graag van heuvels afrijdt, draag je ook graag sleeën, of, om een ​​bekend gezegde te parafraseren: als je graag zoete bessen eet, houd je er ook van om frambozen te verwerken.

Een expert uit de online publicatie BelNovosti, agronoom en landschapsontwerper, beantwoordde een populaire vraag: wat voor verzorging heeft een struik in november nodig zodat er volgend seizoen volop frambozen zijn.

Ziekten

De laatste maand van de herfst is de beste tijd om frambozen te behandelen tegen allerlei ziekten.

U kunt bijvoorbeeld aandoeningen die schimmelachtig van aard zijn, verwijderen met een 1% oplossing van Bordeaux-mengsel.

Ongedierte

Een ander ongeluk dat de eigenaar van een framboos te wachten staat, zijn insecten die hem met hun aanwezigheid beschadigen.

De zomerbewoner zal moeten vechten tegen spintmijten, snuitkevers, frambozenkevers, motten en frambozengalmuggen – en dit is slechts een klein deel van de parasieten die wachten om de plant aan te vallen.

Om van de genoemde vuile trucs af te komen, moet je speciale voorbereidingen inslaan, bijvoorbeeld een 0,3% oplossing van chlorofos, karbofos, “Prophylactic”, enz.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips