Wat zijn de geheimen van de productiviteit van fruitbomen: een opmerking voor beginners en niet alleen

Участок

Als je wilt dat zaailingen van fruitbomen je in de loop van de tijd een overvloedige oogst opleveren, zul je een aantal regels moeten volgen.

Een expert uit de online publicatie BelNovosti, een agronoom en landschapsontwerper, deelde haar life-hacks op het gebied van tuinieren.

Afleverpunt

Zoals je weet hebben fruitbomen zonlicht nodig. De optimale tijd voor de plant om in het zonlicht te baden is ongeveer 6 uur per dag.

Om ervoor te zorgen dat de boom vruchten afwerpt tot afgunst van uw buren, voert u voordat u hem plant een grondige analyse van uw site uit en kiest u een geschikte plaats.

Tegelijkertijd moet u gebieden met een grote groep bomen vermijden, anders ontstaat er onvermijdelijk concurrentie om voedingsstoffen en water.

Afwatering

Het doel van het gebruik van drainage is om gedurende lange tijd een optimaal niveau van bodemvocht te behouden.

Laten we een klein trucje met je delen waarmee je de luchtvochtigheid kunt controleren. Om dit te doen, moet je een gat graven en dit met water vullen. Als de aarde de vloeistof snel absorbeert, wordt dit gebied geschikt geacht voor het planten van een boom.

Kunstmest

Om de plant van voedingsstoffen te voorzien, adviseren veel tuinders het gebruik van organische meststoffen, met name compost, die in het gat moet worden gegoten.

Laat uw gids hierbij het type zaailing en de kwaliteit van de grond op de site zijn.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips