Wat kan er in de schaduw geplant worden: ervaren zomerbewoners noemden 3 gewassen die zonder zon kunnen groeien

дача

In de meeste gevallen wordt elke zomerbewoner elk jaar bij het plannen van een beplantingsplan geconfronteerd met een dilemma: hoe moet je gewassen planten als ze bijna allemaal zonlicht nodig hebben voor een goede ontwikkeling?

Als er echter schaduwrijke plekken zijn, hoeft u niet boos te zijn: ze mogen niet leeg zijn.

Een expert uit de online publicatie BelNovosti, een agronoom en landschapsontwerper, somde minstens drie gewassen op die geen zonlicht nodig hebben.

Wat kun je kiezen?

Asperges

Dit groentegewas is erg duur, dus niet iedereen heeft het geprobeerd. Asperges kunnen echter op uw eigen perceel worden geteeld.

Bovendien kunt u door de ontwikkeling van de plant in de schaduw een zeldzame witte tint van de groente bereiken. Dit type asperges kost meestal veel meer.

Eventuele kruiden

Als je van kruiden houdt, weet je waarschijnlijk dat ze zelfs in de schaduw gekweekt kunnen worden. Het enige nadeel is dat ze niet zo smaakvol zullen zijn als je gewend bent.

Zweed

Om de een of andere reden wordt deze groente minder vaak geplant, hoewel hij pretentieloos en gezond is. Koolraap zal zich zonder zonlicht voldoende kunnen ontwikkelen.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips