Waarom ervaren zomerbewoners de wortels van tomaten en kool in de grond laten: niet iedereen weet hiervan

капуста

Tijdens de oogst verwijderen tuinders over het algemeen alle plantenresten.

Ze worden verbrand of naar een compostput gestuurd.

Sommige ervaren zomerbewoners geven er echter de voorkeur aan om het wortelsysteem van sommige planten direct in de grond te laten, merkte een expert uit de online publicatie BelNovosti, een agronoom en landschapsontwerper, op.

Wat is de betekenis van deze actie

De rol van koolwortels

Je kunt niet alleen het wortelstelsel in de grond laten, maar ook een paar voorgesneden koolbladeren in het tuinbed laten liggen.

Hierdoor wordt de bodem vruchtbaarder en van hogere kwaliteit.

Er wordt aangenomen dat een dergelijke actie niet alleen de minerale samenstelling van de aarde zal verrijken, maar ook een uitstekend aas voor wormen zal worden, die ideaal zijn voor het verbeteren van de structuur van de bodem.

Waarom het tomatenwortelsysteem verlaten?

Het is belangrijk op te merken dat we het alleen over gezonde planten hebben. Als u tekenen van ziekten of plagen opmerkt, moeten dergelijke plantenresten worden vernietigd.

Tomatenwortels moeten ook in de grond blijven om de structuur en chemische samenstelling ervan te verbeteren. Gezonde toppen kunnen met een schep worden gehakt en in het tuinbed worden achtergelaten.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips