Is het mogelijk om in de herfst remontante frambozen te snoeien: de zomerbewoners kregen te horen

Малина

De zorg voor remontante frambozen verschilt enigszins van traditionele variëteiten. Veel tuinders zijn al lang aan het snoeien om een ​​rijkere herfstoogst te kunnen oogsten dan twee oogsten per seizoen.

Maar wanneer is het juiste moment om deze plant in het voorjaar of najaar te snoeien?

Een expert uit de online publicatie BelNovosti, een agronoom en landschapsontwerper, sprak over de juiste verzorging van remontante frambozen.

Wanneer snoeien?

Volgens de wetenschap moet dit type struik in het voorjaar worden opgeruimd.

Op deze manier kunt u nieuwe scheuten detecteren en indien nodig de aanplant uitdunnen.

In de herfst is het echter ook niet verboden om de bessenboom te snoeien. Dit moet worden gedaan als de struik in de lente zonder trim blijft.

U kunt direct beginnen nadat de bladeren vallen.

Snoeien voor twee gewassen

Om twee oogsten per seizoen te kunnen oogsten, wordt een deel van de scheut die vorig jaar vrucht droeg, afgesneden tot een hoogte van maximaal één meter.

Een belangrijk punt: de stengel binnenin moet groen zijn. Als het snijgebied droog is, knipt u de staaf verder af naar het groene gedeelte.

Nadat deze scheuten een oogst opleveren, worden ze bijna dicht bij de grond afgesneden.

Snoeien voor de herfstoogst

Maar meestal oefenen zomerbewoners deze methode uit. Het is eenvoudiger en zorgt ervoor dat je in de herfst een overvloedige oogst kunt oogsten.

Om dit te doen, moet je in het voorjaar alle scheuten van het eerste jaar op grondniveau afsnijden. Het snoeien vindt eind maart plaats.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips