Wat te doen met de kas voordat u in de herfst de datsja verlaat: professioneel advies

Теплица

De meeste zomerbewoners haasten zich om kassen in hun tuinen uit te rusten en vragen zich dan af wat ze in de winter moeten doen.

Sommigen adviseren beginners om de kas voor de winter te openen, anderen houden de deuren juist gesloten.

Een expert uit de online publicatie BelNovosti, een agronoom en landschapsontwerper, vertelde ons wat we in de winter met een kas moeten doen.

Waarom een ​​kas openen?

1. Een voor de hand liggend voordeel is de afwezigheid van condensatie in de kas tijdens temperatuurveranderingen.

2. Ook bestaat de kans dat er in ieder geval wat sneeuw de kas binnendwarrelt.

3. Er wordt aangenomen dat de grond zal bevriezen, en daarmee zullen ongedierte en ziekteverwekkers afsterven, maar dit is een twijfelachtig argument.

Waarom is het beter om te sluiten

Ten eerste zal er nog steeds niet genoeg sneeuw door de open deur vallen om de grond voldoende te bevochtigen.

Ten tweede sterven nuttige microflora tijdens het bevriezingsproces van de bodem vaker dan insecten en ziekteverwekkers.

Ten derde kunnen hier in de winter wilde dieren zich vestigen en een toilet bouwen.

Ten vierde leert de ervaring dat de lucht en de bodem in een kas met gesloten deur in het voorjaar sneller opwarmen, waardoor er eerder kan worden geplant.

Ten vijfde vinden veel zomerbewoners het nodig om sneeuw in de kas te gooien. Dit beschermt de grond tegen uitdroging en zorgt tegelijkertijd voor een goede bodemvochtigheid.

Conclusie

De conclusie doet zich voor, maar veel tuinders vertrouwen liever meer op hun eigen ervaring dan op het advies van anderen.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips