Waar zal lavendel groeien en waar zal het zijn “fi” laten zien: een plek kiezen voor een geurige plant

Лаванда

Verbluffende bloei en een even indrukwekkend aroma – dit alles kan met vertrouwen worden gezegd over lavendel.

Als je nog nooit de kans hebt gehad om deze vaste plant te kweken, maar je het niet erg vindt om het te proberen, begin dan met het kiezen van een geschikte plek, adviseert een expert van de online publicatie BelNovosti, een agronoom en een landschapsontwerper.

U kunt alleen de juiste keuze maken als u de inherente kenmerken van de bloem kent.

1. Lavendel heeft zijn liefde voor licht nooit verborgen, dus de schaduw zal alleen nuttig zijn voor jonge spruiten – zodat ze niet verbranden door de zonnestralen.

2. Een andere liefde voor de plant is vocht. Als het om bepaalde redenen moeilijk is om op een bepaalde plek water te geven, is het zeker niet geschikt voor het kweken van lavendel.

3. Al het bovenstaande betekent echter niet dat de vaste plant stilstaand water verdraagt.

Wilt u een echt lavendelveld op uw terrein krijgen? Zorg ervoor dat u hoogwaardige drainage organiseert.

4. En tot slot een aanbeveling die nuttiger zal zijn voor mensen dan voor een bloem. De paarse struik is een bekende honingplant, waardoor er zeker bijen omheen zullen zwermen. Probeer daarom geen lavendel te planten in ruimtes waar kinderen vaak spelen.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips