Zoals je weet zijn er twee hoofdsoorten peper: zoet en pittig.
Het wordt afgeraden om ze in de buurt te planten, waarschuwt een expert van de online publicatie BelNovosti, een agronoom en landschapsontwerper.
De reden is dat, ondanks de wetten van de genetica, paprika’s heet kunnen worden.
Hoe kan dit, aangezien de genensets in beide variëteiten uniek zijn, vraagt u zich af, en wij zullen antwoorden.
Feit is dat paprikavariëteiten uit de hete soorten zijn gekweekt via een lange selectie van exemplaren met een recessief gen dat verantwoordelijk is voor de productie van capsaïcine, een stof die peper bitterheid en scherpte geeft.
Bij kruisbestuiving komt het stuifmeel van de hete peper op de stamper van de paprika terecht, waarna de eierstok begint te groeien.
Samen met pollen worden ook de genen die verantwoordelijk zijn voor de productie van capsaïcine overgedragen.
Zo kan een paprika geheel of gedeeltelijk pittig worden, waarbij een deel van de vrucht zoet en een deel heet is.
Om een dergelijk “fenomeen” te voorkomen, moeten zomerbewoners ruimtelijke isolatie handhaven, dat wil zeggen voldoende afstand tussen planten laten, wat in kleine gebieden niet eenvoudig is.
Daarom is het aan u om te beslissen of het de moeite waard is om hete pepers op uw site te laten groeien.
Eerder vertelden we je wat je moet doen als het op tomaten zit.