Hoe pruimen in de herfst te voeren voor een overvloedige oogst volgend jaar: opmerking voor zomerbewoners

слива

De herfst is niet alleen een tijd om restjes te oogsten.

Dit is ook een periode waarin je een serieuze bijdrage kunt leveren aan het verhogen van de toekomstige productiviteit.

Ja, het aantal vruchten dat volgend jaar geoogst zal worden, hangt onder meer af van de werkzaamheden die aan het einde van het lopende zomerseizoen worden uitgevoerd.

Een voorbeeld is de pruim. Als je deze plant vóór het begin van de winter correct voedt, zal de oogst in de toekomst overvloedig zijn.

Herfstvoeding voor pruimen

Een expert uit de online publicatie BelNovosti, een agronoom en landschapsontwerper, raadt aan om twee meststoffen tegelijk te gebruiken.

Dus nadat de oogst is voltooid, is het de moeite waard om een ​​mengsel aan de grond toe te voegen dat zowel fosfor als kalium bevat.

Om de kunstmest te bereiden, moet u superfosfaat en kaliumsulfaat gebruiken. Voor 3 eetlepels van het eerste bestanddeel moeten er twee eetlepels van het tweede ingrediënt zijn.

Als je de pruim op deze manier voedt vóór het begin van de vorst, worden er in één keer drie positieve resultaten behaald.

Ten eerste wordt de uitgeputte bodem hersteld. Ten tweede wordt de plant voorbereid op moeilijke weersomstandigheden. Ten derde zullen de kansen op een overvloedige oogst volgend jaar worden gemaximaliseerd.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips