Hoe aardappelen tegen alle ziekten te beschermen: vul de plantgaten met afval

Картошка

Niet alle zomerbewoners zijn klaar om verschillende chemicaliën op hun percelen te gebruiken, maar dit neemt niet de noodzaak weg om plantenziekten en plagen te bestrijden.

Laten we het vandaag hebben over aardappelen, die vaak last hebben van schurft, houtrot, Alternaria-ziekte, draadworm en andere tegenslagen.

Volgens ervaren tuinders zal een remedie die velen als gewoon afval beschouwen – uien- en knoflookschillen – helpen deze problemen het hoofd te bieden.

Dergelijk afval bevat natuurlijke fytonciden en quercetine.

Deze stoffen hebben een uitgesproken antibacterieel effect en een immuunstimulerend effect.

Daarom is het de hele herfst, winter en lente de moeite waard om de schillen te verzamelen die overblijven na het schillen van deze groenten, ze te drogen en in zakken te bewaren.

Als het tijd is om de knollen in de daarvoor voorbereide gaten te laten zakken, gooi je eerst een handvol uien- en knoflookschillen erin.

Na verloop van tijd zal dit “additief” dat in de grond terechtkomt, het ontbinden en verzadigen met nuttige macro- en micro-elementen, en naast al het andere fungeren als een hoogwaardige organische meststof.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips