Zo voorzie je je tuin van voldoende kalium en magnesium: probeer deze meststof

огород

Planten hebben voedingsstoffen en minerale componenten nodig om zich te kunnen ontwikkelen.

Zomerbewoners gebruiken het liefst stikstof-, kalium- en fosformeststoffen, waardoor de gewassen sterker kunnen groeien.

Kaliummeststoffen zijn behoorlijk populair onder tuinders, omdat kalium ervoor zorgt dat planten stikstof beter kunnen opnemen en de snelheid van eiwitvorming verhogen.

Laten we eens kijken welke meststoffen de expert van de online publicatie Belnovosti en agronoom Anastasia Kovrizhnykh adviseert te gebruiken.

Wat is Kalimag

Dit is een poedervormige meststof met een roze tint, het bestaat uit kalium en magnesium in de vorm van sulfaten. Kalimag heeft dezelfde gevarenklasse als kalimagnesia.

Deze meststof is bedoeld voor grond met een laag kalium-, magnesium- en zwavelgehalte. Het is belangrijk om te onthouden dat verschillende fabrikanten verschillende concentraties componenten hebben.

Deze meststof wordt gemaakt door het vermalen van minerale grondstoffen, die de benodigde chloriden bevatten.

Ook worden tijdens het productieproces onzuiverheden die schadelijk zijn voor planten uit het poeder verwijderd. Denk eraan: als u niet zeker weet of uw bedden een dergelijke bemesting nodig hebben, raadpleeg dan een professional.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips