Lavas wordt gewaardeerd om zijn gunstige eigenschappen en aangename aroma – deze vaste plant is ook populair onder chef-koks en schoonheidsspecialisten.
Zelfs een onervaren zomerbewoner kan deze plant laten groeien – het gewas is pretentieloos en vereist geen speciale zorg.
De eerste vruchten rijpen in de late zomer of vroege herfst – de plant geeft een aangename kruidige geur af.
Laten we eens kijken waarom de online publicatie Belnovosti en agronoom Anastasia Kovrizhnykh het kweken van lavas adviseren.
Voordelen van het kweken van lavas
Deze cultuur kan op elk van deze gebieden worden gebruikt.
- Koken. De gedroogde wortel van de cultuur is een uitstekende smaakmaker voor vlees- en visgerechten.
- Cosmetologie. Het afkooksel helpt het haar te versterken en te laten groeien. Het sap van de plant helpt ouderdomsvlekken te verwijderen.
- Etnowetenschap. Kan als afkooksel worden gebruikt om ziekten van de luchtwegen, de spijsvertering, het hart, de bloedvaten en het zenuwstelsel te voorkomen.