Wat te doen met winterknoflook die in november is gekiemd: geen paniek

Чеснок

Het onvoorspelbare klimaat zorgt vaak voor verrassingen voor de bewoners van de zomer, die je eenvoudigweg niet ‘aangenaam’ kunt noemen – bijvoorbeeld toen winterknoflook, geplant in oktober, besloot te ontkiemen met de komst van november.

Een expert van de BelNovosti-netwerkpublicatie, een agronoom en landschapsontwerper, vertelde hoe je als overwinnaar uit een dergelijke situatie kunt komen.

Dus als knoflook begint te groeien als gevolg van onverwachte hitte, moet je de zaailingen strooien.

Jouw taak is om ervoor te zorgen dat de groene veren niet zichtbaar zijn.

Hiervoor zijn losse voedingsmaterialen het meest geschikt. Ze hebben twee positieve eigenschappen tegelijk: het vermogen om zuurstof door te geven en het vermogen om warmte vast te houden als het begint te vriezen.

Wat voor materialen zijn dit? Deze omvatten turf, humus, rotte mest of zwarte aarde.

In extreme gevallen is gewone grond voldoende, maar dit is verre van de beste optie, omdat deze te verdicht is en een slechte luchtdoorlatendheid heeft.

Maar dat is nog niet alles: nadat u de spruiten hebt bestrooid, plaatst u mulchmateriaal op de bedden met knoflook, bijvoorbeeld sparren takken, stro, hooi, zaagsel, bladafval of gemaaid groenbemesters.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips