Waar zijn muizen bang voor als vuur: ze groeien overal

Ромашки

Je hebt waarschijnlijk wel eens gehoord van het bestaan ​​van planten die muizen kunnen afstoten.

De top 5 van onkruid met deze kwaliteit is samengesteld door een expert van de online publicatie BelNovosti, een agronoom-wetenschapper en een landschapsontwerper.

1. Ledummoeras

De groene delen van wilde rozemarijn bevatten etherische olie – het aroma voor muizen is vergelijkbaar met de geur van de dood, wat waarschijnlijk de reden is dat ze plaatsen vermijden waar dit kruid groeit.

2. Witte klaver

De geur van cumarine komt voort uit witte zoete klaver, die enigszins doet denken aan het “aroma” van vers gemaaid gras. Ongedierte kan deze geur niet verdragen.

3. Alsem

Dit aromatische kruid kan niet alleen muizen afweren, maar ook sommige plagen uit de insectenwereld. Waarom zou u niet profiteren van deze mogelijkheid en alsem rond de omtrek van de tuin planten? En de takken kunnen deze taak goed aan: verse kunnen op de bedden worden gelegd en droge kunnen worden geplaatst op plaatsen waar de oogst wordt opgeslagen.

4. Boerenwormkruid

Heeft u ongenode gasten in grijze bontjassen en lange staarten in uw kelder gevonden? Probeer de knaagdieren te laten zien dat ze hier niet welkom zijn door boerenwormkruid in de groenteopslag te plaatsen. Door het ongemak dat is ontstaan, zullen hier geen ongedierte meer voorkomen.

5. Veldkamille

Als veldkamille op uw perceel groeit, kunt u deze niet alleen gebruiken om uw gezondheid te verbeteren, maar ook om uw eigendom tegen knaagdieren te beschermen. Voor dit doel moeten bosjes kamille worden neergelegd op die plaatsen waar muizen zijn gezien.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips