Hoe rozen goed voor te bereiden op de winter: ze zullen niet bevriezen, zelfs niet bij strenge vorst

Розы

Ervaren bloemenkwekers geven er de voorkeur aan om voor de winter alle meerjarige siergewassen, inclusief rozen, te bedekken. In dit opzicht zijn er veel nuances.

Je moet wachten op de beste tijd om te bedekken, en ook weten hoe je de koningin van de tuin moet bedekken.

Een expert van de online publicatie BelNovosti, een agronoom en landschapsontwerper, vertelde hoe je rozen winterklaar kunt maken.

Stop eerst met water geven

Overtollig vocht in de scheuten voor de winter schaadt het alleen maar. Daarom wordt het water geven gestopt na het aanbrengen van de laatste portie meststoffen.

Ten tweede: breng kunstmest aan

Voor de winter worden kalium, fosfor en magnesium toegevoegd. Maar het is gemakkelijker om complexe herfstmeststoffen voor rozen te gebruiken. Houtas wordt toegevoegd samen met minerale additieven (1/2 emmer per 1 m²).

Ten derde: pas op voor ontsnappingen

Als de scheuten van de struiken rood zijn, blijven de rozen groeien. Gerijpte scheuten zijn meestal groen.

Ten vierde, schoffelen

Het wordt aanbevolen om de procedure uit te voeren in de noordelijke regio’s. In het zuiden, waar het in de winter vaak dooit, kunnen uitgebloeide rozen gaan rotten.

Ten vijfde: snoei rozen

Vóór het laatste begin van de vorst worden de knoppen afgesneden en worden de bladeren van de scheuten verwijderd en van de boomstam verwijderd.

Beschadigde en zwakke takken worden ook gesnoeid, evenals scheuten die in de struik groeien.

Hoe te bedekken

1. Hybride theeën worden afgedekt als de luchttemperatuur gestaag daalt tot +3 graden Celsius. De struiken zijn bedekt met droge bladeren en bedekt met sparren takken erop.

Hierna kunt u het frame installeren en de roos bedekken met agrofibre.

2. Polyantha’s en floribunda’s bedekken de wortels. Ze zijn ook bedekt met droge bladeren en bedekt met sparren takken. De struik zelf is bedekt met agrofibre.

3. De klimplanten worden van de steunen verwijderd, indien nodig afgesneden, op de grond gelegd op een laag sparren takken en de stammen gefixeerd.

Daarna zijn ze bedekt met droge bladeren, een laag sparren takken en agrofibre.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips