7 nutteloze dingen om te doen in de datsja: deze fouten worden elk seizoen gemaakt

Тележка

Zomerbewoners doen sommige dingen in hun datsja in de herfst volledig mechanisch, dat wil zeggen zonder na te denken of ze het goede doen of niet.

Misschien is het tijd om het extra werk op te geven.

Een expert van de online publicatie BelNovosti, een agronoom en landschapsontwerper, vertelde ons welk werk in de herfst kan worden overgeslagen.

1. Gras verbranden

Het is tijdverspilling, maar veel mensen denken dat dit in het voorjaar tot minder onkruid in het gebied zal leiden. Het is niet waar. Er zal hetzelfde aantal onkruid zijn en nuttige insecten en micro-organismen in de bovenste laag grond zullen waarschijnlijk afsterven.

2. Diep graven

Het is belangrijk om de samenstelling en structuur van de bodem te begrijpen. Het heeft alleen zin om de tuin om te graven als de grond zwaar is of als deze moet worden gedeoxideerd.

In andere gevallen doodt diep graven nuttige bodemmicro-organismen.

3. Toepassing van stikstofmeststoffen

De enige supplementen die op dit moment van belang zijn, zijn fosfor en kalium.

4. Gebruik van herbiciden

In de herfst is het aanbrengen van dergelijke verbindingen schadelijk en nutteloos. De meeste medicijnen verliezen hun effectiviteit als de luchttemperatuur onder de +10 graden daalt.

5. Grond in de kas vervangen

De grond in de kas wordt eens in de 2-3 jaar vervangen, en dit is voldoende.

6. Zaailingen planten

In de herfst worden winterharde variëteiten van fruitgewassen geplant, maar dit moet tijdig gebeuren, zodat ze tijd hebben om wortel te schieten. En het is over het algemeen beter om pas in de lente overhaast steenfruit (kersen, abrikozen en perziken) te planten.

7. Decoratief trimmen

Pretentieloze meerjarige siergewassen hoeven niet te worden gesnoeid. Dit geldt voor heuchera, bepaalde soorten hosta en geranium, sleutelbloem en andere bloemen.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips