Frambozen klaarmaken voor de winter: belangrijke dingen die vaak vergeten worden

Малина

Bij het verzenden van frambozen voor de winter proberen zomerbewoners de bessentuin te snoeien en zeker kunstmest aan te brengen.

Dit alles is belangrijk en bepaalt de oogst van volgend jaar, maar er zijn nog twee belangrijke procedures die niet kunnen worden genegeerd.

Een expert van de online publicatie BelNovosti, een agronoom en landschapsontwerper, vertelde ons hoe je frambozen goed kunt voorbereiden op de winter.

Naast snoeien en bemesten is het noodzakelijk om een ​​behandeling tegen ziekten en plagen uit te voeren en tegelijkertijd vochtopwekkende irrigatie uit te voeren.

Frambozen verwerking

Het wordt niet alleen in het voorjaar gehouden. Om schimmelziekten te voorkomen, worden de struiken besproeid met een 1% oplossing van Bordeaux-mengsel.

Tot de plagen die in de winter op frambozen kunnen achterblijven, behoren spintmijten en snuitkevers, frambozenkevers, motten en galmuggen.

De medicijnen Intavir, Fufanon of Karbofos worden tegen hen gebruikt. Samen cultiveren de struiken de grond.

Maar je moet rekening houden met de weersomstandigheden. Veel medicijnen worden ineffectief als de temperatuur onder de +10 graden Celsius daalt.

Water geven

Vochtopladend water geven is een verplichte procedure voor alle fruitgewassen, vooral frambozen, die van vocht houden.

Na een droge zomer en een niet bijzonder regenachtige herfst wordt er tot 50 liter water op elke vierkante meter gegoten.

Het water geven wordt uitgevoerd vóór het begin van de vorst.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips