Hoe je uien in een mum van tijd kunt redden van uienvliegen: een beter middel is nog niet uitgevonden

Лук

Als je dit probleem zorgvuldig onderzoekt, blijkt dat de uienvlieg zelf de aanplant op geen enkele manier schaadt, wat helaas niet gezegd kan worden over de larven.

Zoals een expert van de BelNovosti-netwerkpublicatie zei, zei een agronoom en landschapsontwerper dat, vanwege het feit dat deze kleine parasieten aan de ui knagen, de plant stopt met ontwikkelen, de toppen verwelken en geel worden, het ondergrondse deel rot en de ui sterft.

Om deze reden adviseren ervaren tuinders om zo vroeg mogelijk met ongediertebestrijding te beginnen. Idealiter tijdens de landing.

Natuurlijk kun je uienvliegen bestrijden met verschillende chemicaliën, maar er is een andere manier: het zal van pas komen als de eerste om wat voor reden dan ook niet geschikt voor je is.

Het enige dat u dus hoeft te doen, is onmiddellijk na het planten van de zaailingen het bed afstoffen met tabaksstof, dat eerst moet worden gemengd met mottenballen.

De verhoudingen zijn als volgt: een literpak tabaksstof (in poedervorm) en 2 theelepels naftaleen. Als u het laatste bestanddeel alleen in tabletten kunt vinden, vermaal dan 3-4 stukjes om een ​​poeder te verkrijgen, waarna u het kunt mengen met tabaksstof.

Voor één vierkante meter heb je ongeveer 4 eetlepels van het afgewerkte mengsel nodig.

Let op: de procedure moet worden herhaald twee weken nadat de zaailingen in het uienbed verschijnen.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips