Besteed in november slechts 20 minuten van uw tijd en in het voorjaar is de rijke humus klaar: wat te doen

Земля

Mee eens, het snel verkrijgen van voedzame humus is de droom van elke zomerbewoner.

En we hebben een manier gevonden om het te implementeren: het gebruik van bladafval, dat, vergeleken met een criterium als voedingswaarde, op geen enkele manier inferieur is aan compost of mesthumus.

Net als andere meststoffen kan bladhumus planten voorzien van stikstof, kalium, fosfor en andere macro- en micro-elementen.

Een andere positieve eigenschap van een dergelijke bemesting is het vermogen om zware grond los te maken, waardoor zuurstof vrij naar de wortels van planten begint te stromen.

Om de voedingssamenstelling voor te bereiden, moet u vaten van 200 liter vullen met gevallen bladeren, die waarschijnlijk op uw perceel zijn geïnstalleerd voor irrigatie.

Elke laag bladeren van ongeveer 20 cm dik moet worden besprenkeld met ureum in een hoeveelheid van 2 theelepels.

Wanneer je het vat tot de rand vult, vergeet dan niet om het af te dekken met een deksel. Soms zijn er aanbevelingen om grote zwarte plastic zakken te gebruiken om bladhumus te bereiden, maar de vatmethode is nog steeds effectiever.

Als gevolg hiervan ontvangen we in april-mei, net op tijd voor het plantseizoen, halfverrot bladafval, dat kan worden gebruikt om de bedden te vullen tijdens het graven in de lente of in gaten kan worden geplaatst die bedoeld zijn voor het planten van zaailingen.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips