Hoe de zuurgraad van de bodem te verminderen: ervaren zomerbewoners deelden beproefde methoden

дача

Om ervoor te zorgen dat de oogst van een consistent hoge kwaliteit is, is het noodzakelijk om de zuurgraad van de bodem tijdig te beoordelen met behulp van beproefde methoden.

Dankzij dit is het mogelijk om tijdig effectieve bodemdeoxidatieprocedures uit te voeren.

Een expert uit de online publicatie BelNovosti, een agronoom en landschapsontwerper, identificeert drie methoden.

Wat zijn ze?

As

Veel mensen kennen dit product als universele meststof, maar as kan ook de zuurgraad van de grond verminderen. Om dit te doen, moet je een kilogram as per vierkante meter toevoegen.

Soms wordt de hoeveelheid met nog eens 500 gram verhoogd als de grond sterk verzuurd is.

Krijt

Dit betaalbare hulpmiddel levert ook uitstekend werk op bij het verbeteren van de bodemprestaties. Als de grond sterk verzuurd mag worden genoemd, nemen we 700 gram van het product per vierkante meter. Met gemiddelde indicatoren kan de hoeveelheid worden teruggebracht tot 400 gram.

Als de grond een zwakke zuurgraad heeft, is het voldoende om slechts één glas krijt toe te voegen om de opbrengst te verhogen.

Dolomietmeel

Dit product helpt niet alleen de zuurgraad te verminderen, maar beïnvloedt ook de structuur van de grond. Voeg, afhankelijk van de zuurgraad, 300 tot 500 gram van het product toe.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips