Wat te kiezen voor uw buitenwijk: thuja of jeneverbes

Хвойник

We durven te suggereren dat het onwaarschijnlijk is dat groenblijvende naaldplanten zoals thuja en jeneverbes ooit uit de mode zullen raken: naast het feit dat ze een integraal onderdeel zijn van het landschapsontwerp, doen ze ook uitstekend werk bij het verbeteren van de gezondheid van de lucht.

Maar welke plant is de beste keuze voor uw buitenwijk? Op de vraag waar bij het kiezen van coniferen rekening mee moet worden gehouden, antwoordde een expert van de online publicatie BelNovosti, een agronoom en landschapsontwerper.

Kroonvorm

De veredelaars verdienen onze dankbaarheid: ze zijn erin geslaagd veel cipressenvariëteiten te ontwikkelen, dus zowel wat thuja als jeneverbes betreft, kunnen we gerust zeggen dat er genoeg is om uit te kiezen.

Om te beginnen is het de moeite waard om duidelijk te maken welke plantvorm u op uw grondgebied zou willen zien. Als je een plant nodig hebt met een ideale bolvormige kroon, kunnen we zeker alleen thuja aanbevelen. Degenen die een kruipende plant willen kopen, moeten de horizontale jeneverbes eens nader bekijken. Als u van plan bent een haag te bouwen, kies dan voor zuilvormige thuja’s.

Groeiomstandigheden

Ondanks het feit dat beide naaldplanten beroemd zijn om hun pretentieloosheid, stelt elk van hen bepaalde eisen aan de levensomstandigheden.

Thuja heeft dus rijke grond nodig, regelmatig onderhouden vochtigheid en zonlicht. Als de standplaats vlakbij de weg ligt en je te maken hebt met een vervuilde en rokerige omgeving, is dat voor thuja geen probleem;

Wat helaas niet gezegd kan worden over jeneverbes, die schone lucht nodig heeft. Nog een verschil: jeneverbes kan groeien in arme grond en verdraagt ​​met succes droogte en vorst.

Voordeel

Ten slotte is het vermeldenswaard dat als we een dergelijke parameter vergelijken als de hoeveelheid actieve stoffen die door de plant vrijkomen en die pathogene bacteriën (fytonciden) kunnen onderdrukken, de jeneverbes de winnaar is.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips