Bindweed op de site: welke trucs zullen je helpen het probleem aan te pakken

дача

Veel mensen kennen winde als een nuttige medicinale plant, omdat het een vrij breed werkingsspectrum heeft.

Maar het verschijnen van zelfs een waardevolle plant op de site zal niemand bevallen.

Feit is dat winde extreem moeilijk te bestrijden is, zegt een expert van de online publicatie BelNovosti, een agronoom en landschapsontwerper.

Zelfs als je de bovenkant van de plant verwijdert, zal het wortelsysteem nieuwe scheuten uitzenden. Het is ook belangrijk om te bedenken dat winde vooral stikstof nodig heeft. Daarom zullen omliggende planten met een ernstig tekort kampen.

Hoe kun je onkruid overwinnen?

Regelmatig onkruid wieden

Ja, als je het bovenste deel van de plant meteen verwijdert, ben je niet van de winde af. De wortels zullen nieuwe scheuten produceren. Door de voortdurende verwijdering van de winde zal het wortelstelsel echter spoedig ‘opgeven’.

Daarom hoeft u alleen maar voortdurend te wieden.

Hakselhout

Veel mensen weten dat een mulchlaag een kwaliteitsbarrière is tegen onkruid. Daarom is het de moeite waard om deze methode in combinatie met andere te gebruiken.

Zuurgraad

Niet iedereen weet dat winde van zure grond houdt. Daarom is het vrij eenvoudig om deoxidatieprocedures tijdig uit te voeren. Je kunt kalk-, as-, krijt- of dolomietmeel gebruiken.

Groene mest

De voorkeur gaat uit naar groenbemesters met een goed ontwikkeld wortelstelsel. Ze zullen de winde “verstikken”, waardoor de juiste ontwikkeling ervan wordt voorkomen.

De beste opties zijn mosterd en koolzaad.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips