De enige zekere manier om van de bruine vlek op aardbeien af ​​te komen: anderen zullen niet helpen

Клубника

Bruine vlek, die aardbeien zo vaak aantast, is niets meer dan een schimmelziekte, waardoor de bladeren van de plant bruin-geel-rood zijn geverfd.

Maar dat is nog niet alles: de aangetaste struiken verdorren en drogen uit, wat betekent dat je geen fatsoenlijke oogst zult behalen, merkt een expert van de online publicatie BelNovosti op, een agronoom en landschapsontwerper.

Zomerbewoners die met deze ziekte worden geconfronteerd, kunnen verschillende methoden gebruiken bij pogingen om planten te genezen – van het gebruik van traditionele methoden tot het behandelen met fungiciden, maar zoals de praktijk laat zien, keert de ziekte keer op keer terug.

Je kunt dus alleen van de ziekte afkomen als je alle aardbeien volledig hebt ontworteld.

Vervang alle aardbeien, hoe spijtig u ook bent van jarenlang werk, en zoek een nieuwe plek voor ze op uw perceel.

Aardbeienbedden moeten op een afstand van de oude locatie worden opgesteld, evenals uit de buurt van frambozen, tomaten en andere gewassen die vatbaar zijn voor infectie met echte meeldauw, Alternaria, enz.

Ook al gebruik je nieuw plantmateriaal, voordat je de zaailingen in de grond zet, moeten ze eerst worden verwerkt.

Om dit te doen, heb je een antischimmelmiddel zoals Aktara nodig, in de oplossing waarvan je de aardbeiwortels moet onderdompelen.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips