Waarom bewaren sommige zomerbewoners kool lang, terwijl anderen drogen, rotten en verdorren: het antwoord op de vraag vind je hier

Капуста

Het verwelkt niet, rot niet en barst niet eens – is dit niet de droom van elke zomerbewoner die kool opstuurt voor opslag?

Slechts in sommige gevallen blijft de droom een ​​droom, en dit komt door ongeschikte omstandigheden voor de groente of fouten gemaakt door tuinders bij het bewaren van kool.

Daarom hebben we besloten alle relevante informatie en handige tips over het bewaren van kool voor u te verzamelen.

Zorg er eerst voor dat u 2-3 bovenste bedekkende bladeren op de koolkoppen achterlaat, die nodig zijn om de kool te beschermen tegen vochtverlies, en 2 cm van de stengel – voor dezelfde doeleinden, en ook om de reserves tegen ziekteverwekkers te beschermen.

Ten tweede: laat de kool niet in krappe ruimtes met droge lucht staan, want zelfs in deze gesneden toestand blijft de kool ademen.

Ten derde moet de plaats waar de kool wordt opgeslagen op een bepaalde temperatuur en vochtigheid worden gehouden. Optimale temperatuurwaarden zijn van +1 tot –1 graden, de luchtvochtigheid ligt rond de 90-95%.

Ten vierde: bewaar kool niet in bulk in een te dikke laag, in zakken waar geen lucht doorheen kan.

Probeer kleine stapeltjes koolkoppen te vormen, voor een betere ventilatie van de “structuren” door de stengel in verschillende richtingen te draaien (omhoog of omlaag).

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips