Is het nodig om de tuin in de herfst water te geven als het regent: de nuances van vochtopladende irrigatie

Лейка

Zomerbewoners hebben zich gerealiseerd dat je zonder goede tuinverzorging in de herfst niet op een oogst kunt rekenen.

Dit betekent dat u naast bemesten, witwassen, snoeien en verwerken ook vochtopladende irrigatie moet uitvoeren. Maar soms wordt het weer verwarrend en wordt het onduidelijk of het nodig is om de tuin water te geven als het regent.

Een expert uit de online publicatie BelNovosti, een agronoom en landschapsontwerper, beantwoordde deze vraag.

Vochtopladende irrigatie heeft zijn eigen nuances. En het zal niet mogelijk zijn om de noodzaak om de procedure alleen uit te voeren te bepalen op basis van het herfstweer.

Doel van herfstwater geven

Door bomen overvloedig water te geven, verbeteren tuinders niet alleen de opname van voedingsstoffen door de wortels. Vooral vochtige grond houdt de warmte langer vast en in de winter hebben de aanplantingen geen last van uitdroging.

Bovendien compenseert vochtladende irrigatie het gebrek aan vocht dat kan ontstaan ​​na een droge zomer.

Hoe te beslissen over water geven

Om bomen comfortabel te laten overwinteren, moet de grond nat worden tot een diepte van 80-90 cm. Voor struiken is deze norm 50-60 cm.

Het controleren van de toestand van de bodem is eenvoudig. Je moet een gat van 30 cm diep graven en de grond met je vuist van de bodem persen. Als de grond droog is en de aarde afbrokkelt, moeten de aanplantingen worden bewaterd.

Hoe water te geven

Volwassen vruchtdragende bomen: het waterverbruik is ongeveer 40-60 liter per vierkante meter stamcirkel. Voor jonge zaailingen is 30-50 liter voldoende voor hetzelfde gebied.

Bessenstruiken: de watergift is 20-40 liter voor hetzelfde gebied.

Het gehele watervolume wordt verdeeld in 2-3 doses, zodat het vocht de tijd heeft om in de grond te worden opgenomen. Het is toegestaan ​​om gedurende drie dagen vochtopladende irrigatie uit te voeren.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips