Deze methode voor het planten van tomaten zal de geschiedenis ingaan: vóór de winter en in de volle grond.

Помидоры

Meestal beginnen gesprekken over het planten van tomatenzaden voor zaailingen aan het einde van de winter. De zaailingen worden verzorgd en verzorgd op vensterbanken en alleen als de lentehitte warm is, worden ze overgeplant in bedden en kassen.

De voorgestelde methode voor het telen van tomaten kan pitloze en winterteelt worden genoemd.

Een expert van de online publicatie BelNovosti, een agronoom en landschapsontwerper, sprak over een interessante manier om tomaten te planten.

Wanneer te beginnen

Het kost absoluut niets om half november tomaten te planten.

Vooral als het warme weer hieraan bijdraagt. Het belangrijkste is om op tijd te zijn vóór het begin van de vorst.

Hoe verder te gaan

1. U moet een geschikte plaats kiezen voor het toekomstige tuinbed.

2. Maak vervolgens gaten van 15-20 cm diep en plaats in elk gat een hele tomaat.

3. De tomaten worden bestrooid met droge grond, de grond wordt licht verdicht, de bedden worden gemulleerd met bladeren in een laag van minimaal 15 cm en bedekt met gaas of spingebonden om te voorkomen dat de wind de bladeren verstrooit.

4. In het voorjaar, wanneer de sneeuw groeit en de grond begint op te warmen, moet je de bladeren verwijderen. Tegen die tijd kunnen de eerste scheuten verschijnen en moeten ze tegen vorst worden beschermd.

Vervolgens kunnen de zaailingen worden getransplanteerd of in de tuin worden achtergelaten. Ze zeggen dat tomatenstruiken die op deze manier worden gekweekt beter bestand zijn tegen ziekten en kou.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips