Voeg dit toe aan de whitewash – en in de winter zullen knaagdieren bomen vermijden: een novembertruc voor zomerbewoners

побелка

In november maken veel eigenaren van voorstedelijke gebieden hun bomen witter.

Het uitvoeren van de procedure vóór het begin van strenge vorst garandeert dat de plant wordt beschermd tegen lage temperaturen en harde wind, maar ook tegen brandwonden.

Witwassen kan ook bescherming bieden tegen knaagdieren, die in het koude seizoen vaak aandacht besteden aan tuingewassen.

Om van een oplossing op basis van gebluste kalk daadwerkelijk een ongediertebestrijdingsmiddel te maken, moet je echter een bepaald additief gebruiken.

Hoe u de perfecte whitewash voor bomen kunt bereiden

Een expert uit de online publicatie BelNovosti, een agronoom en landschapsontwerper, deelde het recept voor de bleekcompositie.

Dus voor een halve emmer water moet er 2,5 kilo gebluste kalk, 1 kilo klei en 300 gram kopersulfaat zitten. Of u kunt gewoon speciale tuinverf kopen.

Vervolgens is het tijd voor het geheime additief. We hebben het over karbofos. Voor elke liter bereide of gekochte whitewash mag u niet meer dan acht gram van dit medicijn gebruiken.

Als je de bomen bedekt met de voorbereide samenstelling, worden de planten enkele maanden van tevoren beschermd tegen knaagdieren.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips