Hoe zorg je voor tuinfiguren zodat ze niet barsten of afbladderen: 5 belangrijke regels

Садовая фигура

Weinig mensen denken hierover na, maar de truc is dat tuinfiguren ook verzorging nodig hebben.

Anders zullen ze volgens een expert van de online publicatie BelNovosti, een agronoom en landschapsontwerper, binnenkort al hun decoratieve waarde verliezen en soms zelfs onbruikbaar worden.

Hieronder vindt u 5 aanbevelingen die u zullen helpen de verzorging van landschapsfiguren volgens alle regels te organiseren.

1. Voordat u een nieuw decoratief element op de locatie installeert, is het raadzaam dit met vernis te bedekken. Besteed speciale aandacht aan de onderkant van het beeldje.

2. Het is beter voor het product als u het niet alleen op de grond plaatst, maar op een verhoogd platform. Zijn rol kan worden overgenomen door een stronk, steen, straatstenen, enz., die de figuur beschermen tegen het binnendringen van vocht.

3. Om te voorkomen dat mieren een huis bouwen in de buurt van het figuur of er precies in, breng je een speciaal product aan op de onderkant van het product dat deze insecten afstoot.

4. Bovendien moeten tuinfiguren worden behandeld met antischimmelmiddelen – het is onwaarschijnlijk dat iemand hoeft uit te leggen waarom dit moet worden gedaan.

5. Laat de figuren ten slotte niet een heel jaar op de site staan, maar berg ze op voor opslag tot de eerste herfstbuien en koude kiekjes.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips