Hoe maak je een grasmaaier klaar voor de winterstalling: en wat zou je doen zonder deze tips?

Газонокосилка

Het is onwaarschijnlijk dat u de grasmaaier tijdens de wintermaanden, die voor de deur staan, voor het beoogde doel zult gebruiken.

Om deze reden is het de moeite waard om ervoor te zorgen dat het gereedschap wordt opgeborgen, waardoor het wordt beschermd tegen snelle slijtage en u van een aantal problemen afkomt die zich zeker in de lente voordoen.

Het eerste wat u moet doen als het om een ​​grasmaaier van welke fabrikant dan ook gaat, is deze ontdoen van grasresten. Om vastzittend vuil te verwijderen, kunt u een plastic of metalen spatel gebruiken, en een metalen borstel helpt de resten te verwijderen.

Voor het geval dat, laten we u eraan herinneren: al het werk wordt uitgevoerd wanneer het apparaat niet op de voeding is aangesloten.

Nadat de eerste fase is voltooid, gaat u verder met de tweede: verwijder de messen van de grasmaaier, die moet worden gewassen met een oplossing van ethylalcohol en vervolgens machineolie.

Hetzelfde product (olie) moet ook worden gebruikt om de bewegende elementen van het apparaat te behandelen.

Nu kunt u schoon tuingereedschap met een gerust hart achterlaten voor winterstalling in een droge (vereiste) ruimte.

Overigens kunt u dezelfde instructies gebruiken om andere motoruitrusting voor te bereiden, zoals kettingzagen, trimmers, snoeischaren, enz. De enige toevoeging betreft benzinegereedschap: daarnaast moet u de resterende brandstof eruit tappen en vervolgens de filters en installeer ze na het drogen op hun oorspronkelijke plaats. Maar het is aan te raden de ketting niet terug te plaatsen nadat deze is verwijderd en ontdaan van zaagsel, maar na het verwijderen in geolied papier te wikkelen.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips