Hoe je goudsbloemen kunt gebruiken na de bloei: ervaren tuinders hebben 3 methoden onthuld

бархатцы

Mensen die actief geïnteresseerd zijn in biologische landbouw planten vaak goudsbloemen.

Hiermee kunt u het perceel en de planten beschermen tegen ziekten en plagen zonder schadelijke chemicaliën.

Niet iedereen weet echter wat er met goudsbloemen kan worden gedaan nadat ze zijn uitgebloeid, merkt een expert van de BelNovosti-netwerkpublicatie, een agronoom en landschapsontwerper, op.

Op welke trucs kun je letten?

Bescherming van aardbeien

De plant trekt vaak ziekten en plagen aan, dus heeft hij hoogwaardige bescherming tegen dergelijke problemen nodig. Een uitstekende oplossing zou zijn om goudsbloemen te gebruiken.

Je hoeft alleen maar de bloemen te verzamelen, te hakken en tussen de rijen bessen te verzegelen. Dit is een heel eenvoudige manier om aardbeien te beschermen tegen nematoden.

Middelen voor het helen en verbeteren van de bodem

Veel mensen planten in het najaar groenbemesters, die vervolgens de grond in gaan. Je kunt er ook gemalen goudsbloemen bij gebruiken.

Verrijk uw compost

Als je geen goudsbloemen in de grond wilt introduceren, kun je altijd compost van hogere kwaliteit maken. Het is beter om de planten te hakken, zodat ze sneller met hun werk beginnen.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips