Wat te doen als de bladluis verborgen zit in gekrulde bladeren en je er niet bij kunt met een spuitpistool: 2 lastige methoden

Смородина

Je hebt waarschijnlijk wel eens gekrulde bladeren gezien bij krenten en andere gewassen die zo zijn geworden door bladluizen.

In dergelijke gevallen, zoals ervaren zomerbewoners terecht opmerken, heeft het geen zin hoe vaak je ook met een spuitpistool in de buurt van de struiken rent.

Maar je moet niet werkeloos toekijken – in plaats van te klagen over stervende planten, gebruik je de slimme methoden om bladluizen te bestrijden, waarover we je in dit artikel zullen vertellen.

1. Pluk de bladeren

Misschien wel de gemakkelijkste manier om van bladluizen af ​​te komen die zo’n schuilplaats voor zichzelf hebben gemaakt, is door ze samen met de bladeren die van de planten zijn gescheurd te vernietigen.

Mee eens, het is beter om een ​​paar bladeren op te offeren dan de hele plant te verliezen, waarvan de plaag methodisch de sappen drinkt.

2. Een fles gebruiken

Als je de struiken niet wilt “plukken”, zoek dan een grote plastic limonadefles, snij de nek af en vul deze met een biotine-oplossing (een capsule van 3 gram van het medicijn is voldoende). U kunt echter een ander bladluisafweermiddel gebruiken.

Hierna ga je je planten controleren en doop je de takken in een fles met chemicaliën telkens wanneer je gekrulde bladeren opmerkt.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips