Is het mogelijk om de wortels van kool en tomaten in de grond te laten: het antwoord zal velen verrassen

Капуста

Het wordt aanbevolen om de bedden voor herfst en winter vrij te maken van vegetatieresten, maar sommige tuinders zijn het niet eens met deze verklaring.

Bij het oogsten laten sommige zomerbewoners opzettelijk de wortels van gecultiveerde planten in de grond achter.

Een expert van de online publicatie BelNovosti, een agronoom en landschapsontwerper, vertelde ons hoe we het juiste kunnen doen.

Welke planten zijn er nog over

Er wordt aangenomen dat de wortels van tomatentoppen en wortelstokken na het oogsten van kool de grond in de tuin ten goede zullen komen.

Waarom doe je dit

Sceptici beweren dat de vegetatie zal dienen als voedsel voor ongedierte en ook zal bijdragen aan de verspreiding van infectie- of schimmelziekten.

Deze bewering geldt alleen voor zieke planten.

In andere gevallen helpen de wortels van kool en tomaten alleen de grond.

Wat is de truc?

Volgens professionals zullen kool- en tomatenwortels de grond vruchtbaarder en van betere kwaliteit maken.

In de winter zullen ze rotten en regenwormen naar de locatie lokken. En deze organismen zullen werken aan het verbeteren van de structuur en kwaliteit van de bodem.

Eén waarschuwing

Er moet aan worden herinnerd dat tomaten vaak worden aangetast door Phytophthora en andere ziekten, en dat kool kan worden aangetast door knolvoet.

Dergelijke planten zullen van de tuin een broedplaats voor bacteriën maken.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips