Hoe zaden op te slaan en welke weggegooid moeten worden: advies van praktiserende tuiniers

Семена

De kieming en opbrengst van gewassen hangt af van het feit of de tuinman de aanbevelingen voor het opslaan van zaden heeft opgevolgd.

Om alles te laten ontkiemen en de beslissing om te besparen op het kopen van zaden gerechtvaardigd te zijn, moet je luisteren naar het advies van professionals.

Een expert van de online publicatie BelNovosti, een agronoom en landschapsontwerper, vertelde hoe en hoe lang zaden bewaard moesten worden.

Eerst drogen

Zaden kunnen pas na bereiding tot volgend jaar worden bewaard, en het belangrijkste punt is drogen. De zaden moeten minimaal een week in de frisse lucht liggen.

In de tweede plaats de verpakking

Het is beter om zaden in papieren enveloppen te bewaren. Op elk exemplaar moet u naast de naam en variëteit de datum van verzameling ondertekenen.

Ten derde, opslag

Enveloppen met zaden worden in een luchtdichte verpakking geplaatst, glazen potten met strakke deksels en ritssluitingszakken.

Samen met de zaden kun je een papieren pakketje met 1-2 eetlepels plaatsen. l. melkpoeder – het absorbeert vocht. Het vulmiddel moet periodiek worden vervangen.

Ten vierde, plaats

De container met zaden wordt op een droge, donkere en koele plaats bewaard.

Je kunt het in de koelkast zetten, maar niet in de vriezer.

Tuinders raden af ​​om zaden langer dan drie jaar te bewaren. Er wordt aangenomen dat de kiemkracht elk jaar afneemt.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips