Veel zomerbewoners verbouwen bekende gewassen: komkommers, pompoenen, tomaten, bieten, enzovoort.
Maar moeten we groenten negeren die vroeger vaak in tuinen werden gekweekt, maar nu zijn vervangen door andere planten?
Een van de buitenstaanders wordt beschouwd als koolraap, die velen weigeren te kweken vanwege de ongewone smaak.
Laten we eens kijken waarom de online publicatie Belnovosti en wetenschappelijk agronoom Anastasia Kovrizhnykh adviseren deze groente te laten groeien.
Voordelen van het kweken van koolraap
De voedzame tweejarige plant smaakt als een kruising tussen kool en rapen; andere merken een zoete smaak op.
Rutabagas bevatten grote hoeveelheden calcium, wat de botten helpt versterken. Het rijpe fruit helpt de bloeddruk te normaliseren en verhoogt het ijzergehalte in het bloed.
Het groeit twee jaar – in het eerste jaar ontwikkelt het wortelsysteem zich, en in het tweede jaar bloeit het en produceert het zaden.
Voor het planten wordt aanbevolen om een goed verlichte plaats met vruchtbare grond te kiezen.