Welke 3 gratis meststoffen kan elke zomerbewoner vinden: niet iedereen weet hiervan

дача

Soms wordt er behoorlijk wat geld uitgegeven aan meststoffen voor de tuin, vooral als we het hebben over producten van hoge kwaliteit.

Dit verhoogt de kosten van volwassen gewassen aanzienlijk.

Niet iedereen weet echter dat u kunt besparen op de aanschaf van meststoffen. En dit gaat niet alleen over het zelf maken van as, merkt een expert van de BelNovosti-netwerkpublicatie op, een wetenschapper, agronoom en landschapsontwerper.

Op welke gratis afvalproducten moet u letten?

Onkruid en toppen

Als we het hebben over onkruid zonder zaden, dan kunnen ze een uitstekende meststof worden. Ook toppen en resten na het snoeien of uitdunnen kunnen zeer waardevolle hulp bieden. In dit geval moet u er echter zeker van zijn dat de plant niet door ziekten wordt aangetast.

Meestal worden de componenten gebruikt om groenbemesters te creëren.

Schelp

Dit is een zeer waardevolle vondst voor een zomerbewoner die biologische landbouw probeert te bedrijven. De schaal kan zowel onderdeel zijn van de voeding als een middel tegen ongedierte.

Andere opties

Bananenschillen worden gebruikt om uitstekende voedingssupplementen te maken. Aardappelschillen zijn een uitstekende remedie tegen krenten. Op basis van oud brood kun je veel interessante composities maken.

Je kunt ook op de uienschillen letten.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips