Waarom er condensatie ontstaat in een kas: de belangrijkste redenen worden genoemd

дача

Condensatie kan een negatieve bijdrage leveren aan het verminderen van de kwaliteit van het gewas, omdat een hoge luchtvochtigheid schadelijk is voor planten.

Als gevolg hiervan wordt een ideale omgeving gecreëerd waarin pathogene flora kan ‘gedijen’.

Condensatie ontstaat echter niet vanzelf: er is een goede reden nodig voor het optreden ervan, herinnert de landschapsontwerper en wetenschappelijk agronoom, een expert bij de online publicatie BelNovosti.

Welke 3 redenen vallen het vaakst op?

Gebrek aan behoorlijke ventilatie

Het is belangrijk om te begrijpen dat het voor het correct functioneren van de kas belangrijk is om voldoende ventilatie te overwegen. Houd er rekening mee dat deuren niet worden gebruikt voor ventilatie.

Deze taak wordt voornamelijk uitgevoerd door ventilatieopeningen en openingen in het plafond.

Water geven

Als u te veel water gebruikt of het verkeerde tijdstip voor de procedure kiest, kunt u een condensatieprobleem tegenkomen.

Daarom is het het beste om ’s ochtends water te geven.

Plantdichtheid

Veel zomerbewoners willen zoveel mogelijk gewassen verbouwen, maar vergeet niet dat dit de opbrengst zal beïnvloeden. Voer daarom tijdig uitdunning uit.

In de regel mogen er niet meer dan drie planten per vierkante meter staan.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips