Hoe je actieve kool in je datsja kunt gebruiken: 3 trucs waar velen nog nooit van hebben gehoord

дача

Bijna iedereen heeft actieve kool in zijn EHBO-doos, omdat het medicijn effectieve en snelle hulp biedt bij verschillende soorten intoxicaties.

Ervaren zomerbewoners zijn er echter al lang achter dat het medicijn voor andere doeleinden kan worden gebruikt.

Daarom is het de moeite waard om aandacht te besteden aan drie handige trucs, adviseert een expert uit de online publicatie BelNovosti, een agronoom en landschapsontwerper.

Over welke drie trucs hebben we het?

Maak de grond vruchtbaarder

Het bleek dat het gebruik van het medicijn de grond beter en vruchtbaarder kan maken. Het verbeteren van de bodem is niet moeilijk: je hoeft alleen maar periodiek het water voor irrigatie te verrijken met een kleine hoeveelheid gebroken steenkool.

Uitstekende grond voor zaailingen

Er wordt aangenomen dat de aanwezigheid van steenkool de grond voor zaailingen veel beter zal maken. Daarom nemen we voor elke container één tablet van het medicijn, die we tot poeder vermalen.

Preventie van schimmelziekten

Als je je planten tegen gevaarlijke ziekten wilt beschermen, moet je één truc gebruiken. Om dit te doen, maalt u de steenkool tot poeder en bestuift u de grond.

De methode is, ondanks zijn eenvoud, zeer effectief.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips