Hoe aardappelen en andere groenten op de juiste manier te bewaren in stedelijke omstandigheden: geheimen van Wit-Russische tuiniers

картофель

In Wit-Rusland is de groenteoogst voltooid en de zomerbewoners streven ernaar groenten tot de winter te bewaren om het evenwicht tussen vitamines en micro-elementen te behouden.

Maar groenten vers houden tot halverwege de winter en zelfs het voorjaar is relatief lastig.

Je kunt bijvoorbeeld geen aardappelen en uien naast elkaar zetten, omdat uien niet goed overweg kunnen met andere groenten.

Laten we dit probleem in meer detail bekijken.

Hoe groenten op de juiste manier te bewaren

Allereerst is het belangrijk om te begrijpen dat aardappelen nog steeds in de koelkast kunnen worden bewaard, op voorwaarde dat de temperatuur 3-6 graden is en de luchtvochtigheid ongeveer 95% is.

We herinneren je eraan dat als je hem op een lichte plek bewaart, hij vrij snel groen wordt. Daarom wordt het in een houten kist of kast geplaatst.

Aardappelen kunnen ook niet overweg met wortelen en kool – alles zal bederven, omdat aardappelen het vocht van andere groenten opnemen.

Voordat u groenten opslaat, moet u ze zorgvuldig sorteren en alleen heel en gezond fruit selecteren.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips