Maankalender van tuinman van 13 tot 19 november: onthoud belangrijke data

огород

In november hebben de zomerbewoners nog veel werk te doen, omdat ze tijd nodig hebben om het terrein en de vaste planten voor te bereiden op de winter.

Daarnaast worden in de tweede helft van de maand koudebestendige groentegewassen geplant.

We brengen de maankalender van de tuinman voor 13-19 november onder uw aandacht, die u de meest gunstige dagen vertelt om op de site te werken.

13 november

Nieuwe maan. Actief werken in de tuin en moestuin wordt afgeraden.

U kunt beginnen met het voorbereiden en bewortelen van plantmateriaal en de planten water geven bij de wortels. Bomen en struiken kunnen in de tuin worden geplant en herplant.

14 november

Het wordt aanbevolen om vóór de winter koudebestendige gewassen te planten, bomen en struiken te planten en te herplanten, minerale meststoffen toe te passen, planten te enten en opnieuw te enten, en de grond te cultiveren. Water geven moet bij de wortels zijn.

Het verwijderen en inkorten van scheuten van bomen en struiken wordt niet aanbevolen.

15 november

De dag is gunstig voor tuinwerk. Het wordt aanbevolen om heesters en bomen te planten en te herplanten, winterzaaien van koudebestendige gewassen, zaden te sorteren, overvloedig water te geven en planten te behandelen tegen ziekten en plagen, knijpen, enten, snoeien en stekken.

Je kunt ook vaste planten die overwinteren in de volle grond planten en de wortels van geneeskrachtige planten oogsten. Ontluiken wordt niet aanbevolen.

16 november

Gunstige dag. Je kunt winter- en meerjarige planten planten die in de volle grond overwinteren, de grond bewerken, de planten water geven en minerale meststoffen aanbrengen.

Daarnaast wordt het aanbevolen om fruit te verzamelen en de wortels van geneeskrachtige planten te oogsten. Ontluiken wordt niet aanbevolen.

17 november

Het wordt aanbevolen om planten te planten, opnieuw te planten en water te geven, de grond voor zaailingen voor te bereiden en aas aan te brengen.

Je kunt ook de resterende oogst verzamelen en zaden, bloemen en vruchten van geneeskrachtige planten bereiden. Snoeien van planten wordt niet aanbevolen.

18 november

Gunstige dag. Het planten en herplanten van planten, het knijpen, knijpen en snoeien van planten, het voorbereiden van grond voor zaailingen, het oogsten van wortelgewassen en koudebestendige gewassen zijn toegestaan.

Het wordt niet aanbevolen om fruitbomen en struiken te herplanten en te snoeien.

19 november

Ook een veelbelovende dag. U kunt koudebestendige gewassen planten, grond voorbereiden voor zaailingen, minerale meststoffen aanbrengen, planten enten, planten, snoeien en water geven, en oogsten.

Het snoeien en plukken van fruitbomen wordt niet aanbevolen.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips