Substraat voor zaailingen: wanneer is het beter om het te kopen en wanneer moet je het zelf bereiden

Рассада

Het lijkt er alleen maar op dat er nog een paar maanden resteren voor de start van het nieuwe datsja-seizoen. Voordat je zelfs maar de tijd hebt om met je ogen te knipperen, zul je opnieuw moeten sleutelen aan zaden, zaailingen en bedden.

Daarom stellen een expert uit de online publicatie BelNovosti, een agronoom en een landschapsontwerper voor om over het substraat voor zaailingen te praten om vooraf theoretische kennis in te slaan en deze in de toekomst zonder problemen in de praktijk toe te passen.

In dit geval hebben zomerbewoners dus twee opties: zelf het grondmengsel bereiden, dat geschikt is voor ervaren tuiniers, of een kant-en-klaar substraat kopen in een gespecialiseerde winkel.

Hier zijn zakken in verschillende maten verkrijgbaar – van 5 tot 50 liter. Hoeveel grond je nodig hebt, zul je zelf moeten bepalen.

Advies: koop reeds gedesinfecteerde grond, ‘verrijkt’ met organische en minerale stoffen.” Deze optie is volledig klaar voor gebruik.

Als u zeker weet dat u de taak zonder hulp van buitenaf aankunt, probeer dan het grondmengsel te bereiden volgens het onderstaande recept.

Om dit te doen, heb je turf, humus en grof rivierzand nodig – elk een deel, en graszodengrond – twee delen.

Meng alle componenten en voeg een eetlepel as toe voor elke liter substraat (as kan hout of kruiden zijn).

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips