Hoe je geurige dille voor het nieuwe jaar thuis kunt kweken: zelfs degenen die goed zijn in tuinieren kunnen het aan

Укроп

Geurig, sappig, aangenaam van smaak, dille past harmonieus bij bijna elk tweede gerecht en kan bovendien worden gebruikt als effectieve decoratie voor borden op de feesttafel.

In de winter liggen de kosten van een bos groen echter dicht bij de prijs van een vliegtuigvleugel, dus we raden u aan een optie te overwegen, zoals het zelf thuis kweken van dille.

Als je voor het nieuwe jaar een oogst van groen wilt krijgen, moet je in november beginnen met zaaien.

Geef de voorkeur aan vroege variëteiten met weelderig groen – bijvoorbeeld “Parachute”, “Yelochka”, “Gribovsky”, “Superducat”, “Grenadier”.

Voordat de korrels in de grond worden geplaatst, moeten ze worden voorbehandeld door ze te laten weken.

Zelfs gewoon water is hiervoor voldoende, maar je kunt in de voetsporen treden van gevorderde tuiniers en wodka of waterstofperoxide gebruiken om de etherische laag van de zaden op te lossen.

De container voor het kweken van dille moet diep zijn. Een andere eis die eraan gesteld wordt, is dat deze “uitgerust” moet zijn met drainagegaten.

Gebruik tuingrond vermengd met humus als kweeksubstraat. U kunt ook in de winkel gekochte grond mengen met kippenmest.

Vul de container voor het kweken van dille met aarde, strooi de zaden over de vochtige grond en “bedek” de bovenkant met een laag aarde van 1-2 centimeter, dek af met folie en plaats op een warme plaats.

Met het verschijnen van scheuten is het de moeite waard om van de film af te komen, en de toekomstige groenling moet worden verlicht met fytolampen.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips